+ Evenement plaatsen

Vlissingen

Vlissingen is gelegen aan de noordzijde van de monding van de Westerschelde op Walcheren. De stad Vlissingen telt ongeveer 33.000 inwoners. De gelijknamige gemeente heeft 44.580 inwoners. Bij de gemeente Vlissingen horen de plaatsen Oost-Souburg, West-Souburg en Ritthem.

Vlissingen is één van de zeventien beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. In de zomermaanden trekken de Boulevards en stranden vele toeristen en Vlissingers, zo'n 300.000 mensen per jaar. Op de zuidelijke pier staat een windorgel, dat bij krachtige wind klinkt dit vagelijk als een koor.

Het oude centrum telt zo'n 300 monumenten, waardoor de stad de 30e monumentenstad van Nederland is. De stad heeft een maritiem karakter. Het spel van water en wind zorgt iedere dag voor een andere sfeer in de stad. De Westerschelde kent veel ondiepe plekken waardoor bij de meeste schepen een loods aan boord komt. Vanaf de boulevards is de beloodsing van de schepen goed te volgen.

In Vlissingen zijn verschillende stranden te vinden. Het bekendste strand is het Badstrand, onderaan de Boulevards. Ook is er nog het Nollestrand dat zich bevindt tussen het Windorgel en het Nollebosch. Verder zijn er nog stranden tussen het Nollestrand en Westduin.

Geen evenementen binnenkort

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief Vlissingen en ontvang vanzelf een bericht wanneer er evenementen zijn.

Vlissingen in het nieuws

'Hij is in het echt nog mooier en robuuster'

dat negen meter hoog moet worden - valt nu al in

37 mensen van schip gehaald na brand

ip bij de Kreekraksluizen, met 37 mensen aan boord, heeft vanmiddag rond 14.00 uur brand gewoed. Een uur later werd het sein brand meester gegeven.

Tolhoek 'naar de kloten' na drie weken Vuelta

weken legde hij ruim 3300 kilometer af in de Ronde van Spanje. Wielrenner Antwan Tolhoek uit Yerseke reed zijn eerste grote ronde glansrijk uit met een mooie 28e plaats in het algemeen klassement als...

Aspirant-fietsenmakers kunnen eindelijk in Zeeland naar school

voor fietsenmakers moet een einde maken aan het tekort aan personeel in fietsenwinkels. In Middelburg start vandaag de mbo-opleiding tot zelfstandig werkend fietstechnicus. De opleiding komt naar onze...

Man verliest macht over stuur op viaduct en stort bijna op A58

nochtend tegen de reling van een viaduct gereden. Volgens de politie had het niet veel gescheeld of de automobilist uit 's-Gravenpolder was op de A58 gestort.