+ Evenement plaatsen

's-Heer Hendrikskinderen

's-Heer Hendrikskinderen is een dorp in de gemeente Goes, in Zeeland. Het dorp heeft 1363 inwoners (2010). Tot 1857 was 's-Heer Hendrikskinderen een aparte gemeente, op 2 oktober van dat jaar ging deze op in de gemeente 's-Heer Arendskerke.

Het dorpje ligt op een uitloper van een kreekrug, waarop ook Goes ontstaan is. De kerktoren van de Protestantse Kerk, bijgenaamd de Peperbus, dateert uit de 15e eeuw. Het kerkgebouw is gebouwd in 1807, nadat de oude kerk wegens bouwvalligheid was afgebroken. In 1870 werd de consistorie in gebruik genomen. Sinds de jaren 80 zijn er dankzij de gunstige ligging ten opzichte van Goes aan de buitenkant van het dorp veel huizen verrezen. Een voorbeeld hiervan is de nieuwbouwwijk aan de oostkant van 's-Heer Hendrikskinderen. in 2012 zijn hier 30 nieuwbouwwoningen verrezen.

Geen evenementen binnenkort

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief 's-Heer Hendrikskinderen en ontvang vanzelf een bericht wanneer er evenementen zijn.

's-Heer Hendrikskinderen in het nieuws

Dorp herdenkt met Freek de Jonge omgekomen dominee

Cabaretier Freek de Jonge heeft donderdagavond bij de herdenking in 's-Heer Hendrikskinderen een lied voorgedragen. In het lied werd Jan Koopmans genoemd, een dominee uit 's-Heer Hendrikskinderen...

Dorp herdenkt met Freek de Jonge omgekomen dominee (video)

Cabaretier Freek de Jonge heeft donderdagavond bij de herdenking in 's-Heer Hendrikskinderen een lied voorgedragen. In het lied werd Jan Koopmans genoemd, een dominee uit 's-Heer Hendrikskinderen...

Grote brand landbouwschuur 's-Heer Arendskerke

Aan de Kraaijertsedijk buiten 's-Heer Arendskerke staat een grote landbouwschuur in brand. Meteen na aankomst besloot de brandweer al dat blussen geen zin meer heeft.

Landbouwschuur bij 's-Heer Arendskerke uitgebrand

Aan de Kraaijertsedijk buiten 's-Heer Arendskerke is aan het eind van de avond een grote landbouwschuur uitgebrand. Meteen na aankomst besloot de brandweer al dat blussen geen zin meer had.

Landbouwschuur bij 's-Heer Arendskerke uitgebrand (video)

Aan de Kraaijertsedijk buiten 's-Heer Arendskerke is zaterdag aan het eind van de avond een landbouwschuur uitgebrand. Meteen na aankomst besloot de brandweer al dat blussen geen zin meer had.